El Club

LA FUNDACIÓ I PRIMERS ASCENSOS DEL VOLEIBOL PORTOL

El Club Voleibol Pòrtol és un club mallorquí fundat l’any 1993. L’equip masculí va pujar en la temporada 1997/1998 a la Primera Divisió Nacional i en la següent temporada (1998/1999) aconseguia l’ascens a la Lliga FEV.

Durant la temporada, 1999/2000, va disputar com a segon classificat de la lliga regular, la fase final d’ascens a la Divisió d’honor o Superlliga, màxima categoria del voleibol nacional. La temporada, 2000/2001, va estar lluitant entre els primers llocs de la classificació, disputant com a segon classificat de la lliga regular la fase final d’ascens a la Divisió d’honor, aconseguint finalment l’ascens a la màxima categoria del voleibol nacional.

CONSOLIDACIÓ A LA SUPERLLIGA I EL NOU ESPÒNSOR

La temporada, 2001/2002, el club va aconseguir mantenir la categoria quedant classificat en la desena posició d’un total de 14 equips. En la temporada 2002/2003, va millorar la classificació quedant en el setè lloc i el club ja comptava amb algunes figures de renom internacional.

L’any 2003 Son Amar es va incorporar al projecte com a primer patrocinador. El Son Amar va ser al seu dia el club més important d’Espanya aconseguint:

Sis títols de campió de la Lliga Espanyola.
Cinc campionats de la Copa del Rei.
Tres finals europees.
Cinquè classificat a la Copa del Món de Brasil de clubs.

SON AMAR PALMA: ALTRA VEGADA VAN ARRIBAR EL TÍTOLS

El prestigi que va tenir en el seu moment Palma de Mallorca a nivell del voleibol internacional va ser recuperat durant les temporades 2003/04 i 2004/05. En la primera d’aquestes temporades el club va confeccionar un equip per lluitar per quedar campió de Lliga i de la copa del Rei. Cap d’aquests dos objectius va ser possible però, sens dubte, es van establir les bases d’un dels clubs més poderosos del continent a nivell de potencial esportiu.

Als títols abans esmentats cal sumar els aconseguits en la temporada 2004/05 amb el nom de Voleibol Pòrtol / Son Amar Palma. Aquest últim any el club ha estat:

Subcampió de la CEV Cup 2004/05
Subcampió de la Superlliga 2004/05
Campió de la Copa del Rei 2004/05

FI DE L’ÈPOCA SON AMAR AMB TRES DE QUATRE

La temporada 2005/06 es va posar el punt i ¿final? al patrocini de Son Amar. El comiat de Damià Seguí com a patrocinador no va poder ser més brillant i la plantilla va disputar quatre competicions i va obtenir tres títols i un sub-campionat:

Subcampió de la TOP Teams CUP 2005/06
Campió de la Superlliga 2005/06
Campió de la Copa del Rei 2005/06
Campió de la Supercopa 2005/06

LA IRRUPCIÓ DE VICENTE GRANDE AL CLUB

L’estiu de 2006 l’equip de la Superlliga canviar el seu nom per passar a denominar-se Drac Palma / CV Pòrtol gràcies al mecenatge de Vicente Grande. La plantilla confeccionada per a la temporada 2006/07 va ser una de les més fortes de la història del club, i els resultats van arribar en forma de títols. I és que en les dues temporades en què Vicenç Grande va patrocinar a l’equip, el Drac Palma va obtenir dos títols de Lliga i una Supercopa, a més de les seves dues primeres participacions a la Champions League, en la primera, convertint-se en un dels sis millors equips d’Europa.

Campió de la Superlliga 2006/07
Subcampió de la Supercopa 2006/07
Campió de la Superlliga 2007/08
Campió de la Supercopa 2007/08
Dues participacions a la Champions League

EL PROJECTE UNIFICAT, PALMA VOLLEY

La temporada 2008/09 les primeres plantilles del club van passar a denominar-Palma Volley després d’un acord de fusió amb el CV Ícar. En aquesta temporada al Palma Volley va actuar sota un mateix nom i samarreta en les Superligas masculina i femenina, sent l’únic representant espanyol amb dos equips en les màximes categories del voleibol nacional. L’experiència va ser molt positiva perquè es va aconseguir superar un any difícil a causa de la crisi mundial. L’equip de la Superlliga Masculina no va poder començar millor la temporada obtenint el títol de Campió de la Supercopa. Però per Nadal van arribar les retallades i dos jugadors clau van abandonar el club. Tot i això l’equip va finalitzar líder la Lliga regular i alcnazó les semifinals de la Superlliga 07/08 caient en el cinquè partit davant l’Unicaja Almeria. El conjunt femení entrenat per Ernesto Rodríguez va aconseguir la finalíssima de la Superlliga i també va realitzar un digne paper arribant al cinquè partit.

Campió de la Supercopa masculina 2008/09
Semifinalista de la Superlliga masculina 2008/09 amb una tercera posició.
Una participació a la Champions League
Subcampió de la Superlliga femenina 2008/09
Subcampió de la Supercopa femenina 2008/09

NOVA DIRECTIVA

L’adéu de Ricardo Ramos, fundador del club el 1992, no ha de suposar un trauma per a un club que té una sòlida estructura i que ara estarà presidit per Carmen Gayà. Nous aires i una plantilla totalment renovada de dalt a baix, en la qual només va quedar un jugador. Nous aires també per la banqueta, ja que Rafa Puerto substitueix el mític Marcelo Méndez, un entrenador talismà que va aconseguir vuit títols per al club més de disputar dues finals europees.

A la temporada 2010/11 el club va barallar en la Superlliga obtenint la quarta posició a la lliga i a la copa del rei també va participar dins la competició europea.

LA RENÚNCIA A LA SUPERLLIGA

El 29/09/11 al Palma Volley Club Voleibol Pòrtol va notificar a la Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) la renúncia a prendre part en la Superlliga Masculina 2011-2012. La directiva del CV Pòrtol, encapçalada per la seva presidenta Carmen Gayà, va adoptar aquesta traumàtica decisió davant la difícil situació econòmica del club i per tal de poder complir amb tots els compromisos adquirits pel club.

L’ACTUALITAT

El setembre del 2011 el Club Voleibol Pòrtol va tancar un cicle. Un cicle marcat pels èxits obtinguts al llarg de la seva història a la màxima categoria nacional. Després de 10 anys a la Superlliga, el projecte del Club va haver de canviar, també varen haver de canviar els seus propòsits i els seus objectius. Tot això va ser degut a la forta crisi econòmica soferta a escala nacional. Tot i la dura situació, el Club Voleibol Pòrtol va adaptar-se a les noves circumstàncies, tota la junta directiva va enfocar tots els seus esforços i recursos a la seva base.

Des d’aquell setembre del 2011 fins a la data, el CVPòrtol no ha parat de créixer. Invertir en inculcar als més petits la passió per aquest esport ha sigut la peça clau perquè aquest nou projecte pogués tirar endavant. Òbviament no va ser fàcil renunciar a somnis que un dia el Club va poder tocar amb les seves pròpies mans però certament és un orgull el fet de poder veure tota la gent que forma part d’aquesta gran família portolana.

La Superlliga va tenir els seus moments màgics de poder competir amb els millors en l’àmbit nacional però la gran tasca d’ensenyar als més petits aquesta modalitat esportiva també ha tingut i té una màgia que ens omple d’orgull i satisfacció.

La filosofia del Club és apostar per entrenadors i entrenadores ajudant-los amb la seva formació per tal que passin a formar part del nostre projecte principal. La formació dels més petits és la peça clau per a després posteriorment obtenir jugadors i jugadores amb un alt nivell tècnic i tàctic.

Totes les categories van obtenint grans resultats tant a nivell autonòmic com a les diferents participacions en els Campionats d’Espanya. A principis d’aquest any una plataforma digital especialitzada dins el vòlei nacional (TODOVOLEY) ens va classificar a la quarta posició d’un total de 131 clubs a nivell nacional. Per tant són fets que ens fan sentir orgullosos de la gran feina feta.

Des del Club Voleibol Pòrtol seguirem treballant amb la nostra base per tal de seguir donant a conèixer aquest increïble esport. Probablement d’aquí a uns anys tornarem a llençar un projecte de promoció tant a les categories masculines com femenines, per tal de potenciar els primers equips i que els equips de la base tinguin un referent al qui seguir. Ara però cal seguir fent feina amb els més petits per assegurar-nos un futur prometedor.

Seguim treballant i actualitzant-nos al mateix temps per tal d’estar a l’avantguarda del vòlei nacional!

Vols formar part d’algun dels nostres equips?

Només ens has de contestar aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu:

Formulari petició nou jugador/a.

Patrocinadors